Хочу вам сообщить, что ситуация начинает прояснятся по поводу этого Мошенничества.
Данный человек действительно она :
https://vk.com/a_n_a_n_a_s_i_c
Этому есть 100% подтверждение, а это мой дядя который живет в г.Мариуполь (это было в тайне по сегодняшний день), ее там благополучно встретили в отделении почты с Милицией. Побеседовав она начала отрицать мол приставку отправляла рабочую.
Пустяк, я же тоже даром не сидел, у меня есть очень хороший знакомый которому я часто делал компьютеры, настраивал и тому подобное ну и так сложилось что человек он у нас в городе не без известный. В общем выручал я его не раз, никогда гроша не брал с него, а вот и он меня конкретно выручил связав меня с его адвокатом.
Недолго думая мы написали заявление в суд, слушание которого будет происходить у меня в городе так как я потерпевший
Придется попотеть данной особе, я не лох чтоб это так все оставить.
ПС сканы заявления для ознакомления
Я конечно же пошел навстречу, и отправил ей сообщение которое передал мой адвокат:
Минутка добра :-D
Слід звернути увагу на кілька моментів
по-перше
Позов поданий по місцю знаходження споживача (таке передбачено ч. 5 ст. 110 Цивільного процесуального кодексу України (надалі ЦПК) : "5. Позови про захист прав споживачів можуть пред'являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування споживача або за місцем заподіяння шкоди чи виконання договору."
Тобто, позов поданий до Старокостянтинівського районного суду і розглядатися він буде в місті Старокостянтинові.
Вже лише проїзд сюди буде коштувати… нормально.
По-друге.
Якщо не брати адвоката, то позов Анастасія програє однозначно. Адвокат буде брати лише за одне судове засідання не менше 1000 грн. А судових засідання буде не менше двох. А може й більше, якщо суддя буде додатково викликати і заслуховувати свідків, спеціаліста, оглядати відео та інше.
По-третє.
Не залежно від того, чи справна була приставка чи ні, відповідно до положень ст. 12 Закону України "Про захист прав споживачів" (про це в позовній заяві зазначено), споживач має право просто розірвати договір купівлі-продажу речі, яка була придбана поза торгівельним приміщенням.
Більше того, за КОЖЕН день затримки повернення грошей нараховується неустойка (по простому – штраф) в розмірі 1% від вартості покупки. Тобто – 45 грн. в день "капають" і будуть "капати" по день остаточного розрахунку. Так що, чим довше суд буде розглядати справу (як правило – це місяць – два), тим більше грошей буде нараховано на користь споживача (45 грн. * 30 днів = 1350 грн.)
Таким чином, судитися для неї – це додаткові марні витрати.
Також вона зобов"язана відшкодувати вартість пересилок грошей і приставки.
Після набрання рішенням законної сили, якщо Анастасія в добровільному порядку не виконає рішення суду протягом семи днів, буде нараховано 10% виконавчого збору. Це вже нараховує Відділ державної виконавчої служби. По суті, це їхні надходження.
Ну, і вже після набрання рішенням законної сили, коли вже судом буде встановлено, що це було вчинено з метою заволодиті твоїми грошима, можна сміливо давати матеріали в міліцію і її притягнуть до кримінальної відповідальності.
Те, що їй дадуть чи не дадуть умовно – це все дрібниці, порівняно із тим, скільки коштує адвокат по кримінальній справі. Менше 2 тисяч доларів зараз ніхто не бере. Хіба що зараз, може хто й погодиться за тисячу, або навіть і за 500$. Але, я думаю, в Анастасії вистачить клепки не доводити це діло аж так далеко.
Такая вот "картина маслом" J
Если баран бодается, то и мы будем бодаться! Набираем кучу попкорна и следим за темой